De LevenskunstenaarKlik om onze app te openenOpenen

Wat is Financial Life Planning?

Financial Life Planning is een relatief nieuw beroep. De missie van elke financial life planner is om de diepste drijfveren van de mensen te leren kennen. Op basis daarvan kan iedereen een life plan maken, waarna er als sluitstuk een financieel rapport/financieel plan een van de resultaten is, maar altijd een afgeleide is van wat jouw drijfveren zijn. De mens is het uitgangspunt en niet de cijfers die tot enkele decimalen achter de komma worden berekend op basis van de meest optimale fiscale trucs… Is die fiscaliteit niet belangrijk dan? Uiteraard wel! Maar het is niet het vertrekpunt, maar het sluitstuk! Eerst de mens, dan de getallen!

Maar wat zijn die drijfveren dan? Dat zijn de vragen die iedereen wel eens heeft: Wil ik misschien ooit nog eens dat boerderijtje kopen en daar zelfvoorzienend proberen te worden in mijn voedsel? Wil ik toch nog eens een carrièreswitch maken, iets gaan doen wat ik altijd al heb willen doen? Ik mag nog 13 jaar tot mijn pensioen; wil ik dat in dit bedrijf? En/of op deze functie? Wat gebeurt er als ik eens een heel andere keuze zou maken?

Het zijn vragen die iedereen zichzelf wel eens stelt. Het gaat dan vaak niet primair om een betere baan of om meer verdienen. Maar juist om dingen te gaan doen die je leuk vindt, waar je je passie in vindt, waar je blij en gelukkig van wordt! Steeds vaker zoeken mensen naar zingeving in hun leven. Hoe kan ik mijn leven waardevoller maken, meer betekenisvol, voor mij, mijn gezin, vrienden omgeving en anderen? Ik wil graag investeren in mezelf, maar hoe dan?

Te vaak blijft het bij mooie gedachten, plannen en dromen. De realiteit van alledag voert al snel weer de boventoon. Bovendien zijn al die plannen toch niet haalbaar en al helemaal niet betaalbaar. Toch?

Ik kan hierin begeleiden, helpen en ondersteunen en ook de financiële component duidelijk maken. En dan zal blijken dat er veel mogelijk is. Ja, misschien moet je financieel inleveren en dat is helemaal niet erg als daar tegelijkertijd tegenover staat dat je droom gerealiseerd wordt. En je elke dag met plezier werkt, woont en leeft…

Heb jij belangstelling om stil te staan bij de essentie van jouw leven? Om jouw geld en financiën zo goed mogelijk af te stemmen op je wensen en prioriteiten? Zo ja, aarzel dan niet om contact op te nemen.